You must login (registrovat) to review.
Od: Anonymní [Nahlásit]
Datum: 05.12.16 9:48 Název: Pravidla českého pravopisu

michael kors handbags
coach factory outlet online
adidas nmd r1
birkenstock uk
coach factory outlet online
ray ban sunglasses outlet
longchamp handbags
michael kors outlet online
coach factory outlet online
cheap nike shoes
birkenstocks
coach factory outlet online
mcm outlet online
yeezy boost
christian louboutin sale
oakley sunglasses wholesale
red bottom
michael kors bags
michael kors outlet store
oakley sunglasses cheap
authentic louis vuitton handbags
hugo boss outlet online
pandora jewelry outlet
bottega veneta outlet
cheap bottom shoes
ugg boots sale
michael kors outlet store
adidas yeezy boost
ugg canada sale
ugg
outlet louis vuitton
louboutin outlet
nike sneakers
coach factory outlet online
louis vuitton factory outlet
michael kors outlet store
ray ban glasses
canada goose outlet
puma outlet
coach factory outlet online
nike blazer low pas cher
michael kors purse
rolex watches for sale
oakley sunglasses outlet
jordan retro
pandora charms sale
cheap rolex replica watches
coach factory outlet online
lacoste outlet
nike air huarache
moncler uk
discount oakley sunglasses
louis vuitton handbags
moncler uk
pandora charms sale clearance
canada goose jackets uk
toms outlet
adidas nmd runner
cheap jordan shoes
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet online
mlb jerseys
coach outlet online
timberland shoes
polo ralph lauren outlet online
levis outlet
toms outlet
coach factory outlet online
canada goose
timberland outlet
air max outlet
louis vuitton outlet online
cheap jordan shoes
michael kors handbags clearance
cheap ray bans
pandora charms sale clearance
fitflops sale
ugg outlet store
fitflops sale clearance
michael kors outlet clearance
kd shoes
birkenstock outlet
true religion outlet online
longchamp bags
coach outlet online
adidas nmd runner
pandora outlet
salvatore ferragamo shoes
adidas store
abercrombie
coach outlet online
nike flyknit
hollister clothing store
true religion jeans outlet
ysl handbags
ugg canada
cheap jordan shoes
gucci handbags outlet
rolex watches
ray ban glasses
pandora bracelet
adidas superstars
gucci outlet online
kate spade uk
michael kors
true religion jeans
north face outlet
pandora charms
ugg boots clearance
discount oakley sunglasses
cheap ugg boots
red bottom shoes for women
canada goose jackets
uggs outlet
canada goose jackets
gucci
kobe bryant shoes
coach outlet online
polo ralph lauren
ray ban glasses
christian louboutin uk
coach factory outlet online
true religion jeans outlet
cheap ray ban sunglasses
coach outlet online
cheap jerseys wholesale
rolex replica watches
michael kors bags
uggs outlet
canada goose
polo ralph lauren
louboutin outlet
pandora charms
cheap jordan shoes
longchamp handbags
longchamp bags
uggs
cheap air max
pandora charms
oakley vault outlet store
vans store
coach outlet online
pandora bracelet
polo ralph lauren outlet
abercrombie outlet
gucci borse
fitflop
jordan shoes
michael kors outlet online
uggs outlet
raybans
ugg boots outlet
michael kors outlet canada
celine outlet online
vans outlet
christian louboutin shoes
red bottom
north face jackets
polo ralph lauren outlet online
christian louboutin sale
adidas nmd r1
louis vuitton borse
discount oakley sunglasses
michael kors outlet online
canada goose parka
ugg outlet
yeezy boost
cheap ugg boots
ugg boots
canada goose jackets
true religion jeans outlet
jordan uk
coach outlet online
polo ralph lauren outlet
canada goose jackets
ugg boots outlet
celine handbags
discount nike shoes
cheap jordans for sale
michael kors outlet store
michael kors handbags outlet
true religion outlet store
air max 90
ugg boots
rolex replica watches for sale
cheap nfl jerseys
nike outlet
birkin handbags
ugg outlet
moncler pas cher
true religion outlet
ugg australia outlet
louboutin shoes
moncler coats
salvatore ferragamo shoes
louboutin shoes
louboutin shoes
north face uk
canada goose jackets
michael kors outlet clearance
canada goose outlet
louis vuitton
stan smith adidas
polo ralph lauren pas cher
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet store
longchamp outlet store
coach outlet online
canada goose sale
louboutin sale
kate spade outlet
uggs
louis vuitton bags
coach factory outlet online
polo ralph lauren
coach outlet online
michael kors bags
uggs canada
ray ban sunglasses discount
louis vuitton uk
ugg australia
gucci outlet online
louis vuitton pas cher
timberland boots outlet
toms outlet store
christian louboutin
oakley sunglasses outlet
canada goose jackets
ugg boots
nike cortez classic
air jordans
lebron shoes 
cheap rolex watches
louis vuitton outlet online
coach factory outlet online
coach outlet online
true religion jeans outlet
Replica Rolex
fit flops
louis vuitton outlet online
nfl jerseys wholesale
cheap oakley sunglasses
nike air force
ralph lauren uk
michael kors uk
michael kors handbags
cheap nike sneakers
air jordans
cheap jerseys
polo ralph lauren outlet
armani exchange outlet
uggs outlet
uggs
longchamp handbags
moncler jackets
fitflops sale
kate spade
ed hardy store
louis vuitton purse
yeezy shoes
cheap ugg boots
michael kors outlet store
moncler jackets
louis vuitton outlet store
canada goose jackets uk
coach outlet online
moncler outlet online
adidas yeezy boost 350
michael kors outlet clearance
coach outlet online
adidas superstar
louboutin outlet
longchamp sale
pandora charms sale clearanc
toms
fake rolex watches
ugg boots
ed hardy outlet
true religion uk
ralph lauren outlet online
kate spade outlet online
coach factory outlet online
michael kors handbags outlet
birkenstock sale
levi's jeans
canada goose coats
burberry outlet online
kd 8 shoes
oakley sunglasses cheap
true religion outlet store
tory burch sale
ray bans
jordan femmes pas cher
hermes bags
kate spade outlet online
hollister co
discount oakley sunglasses
jimmy choo shoes
polo ralph lauren
michael kors handbags outlet
louboutin pas cher
michael kors outlet online
ugg pas cher
ugg sale
kate spade bags
james shoes
ugg outlet
michael kors outlet clearance
burberry handbags
nike outlet store
ugg boots sale
birkenstock outlet
coach outlet store online
michael kors
jordan shoes
rolex watches
valentino shoes
michael kors bags
true religion outlet store
fitflops
abercrombie outlet
christian louboutin shoes
longchamp bag
michael kors outlet online
oakley sunglasses cheap
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet online
yeezy shoes
hollister uk
coach outlet online
ugg boots outlet
christian louboutin outlet
canada goose outlet
oakley sunglasses outlet
coach outlet store
nike uk
longchamp uk
ed hardy uk
dolce and gabbana outlet online
toms
pandora bracelet
red bottom heels
michael kors
canada goose sale
ysl outlet store
jordans
adidas outlet store
michael kors handbags clearance
cheap ray ban sunglasses
ed hardy clothing
yeezy boost 350
burberry outlet
cheap ray ban sunglasses
converse uk
nike free 4.0 flyknit
mlb jerseys
red bottom shoes
michael kors outlet store
tory burch outlet online
hugo boss suits
coach outlet store online
cheap oakley sunglasses
birkenstock
ray bans
converse all star
cheap uggs
coach factory outlet
chaussure louboutin
adidas sneakers
cheap jordan shoes
supra shoes
canada goose pas cher
true religion jeans outlet
louis vuitton outlet online
michael kors outlet canada
uggs on sale
coach outlet store online clearance
chaussure louboutin pas cher
canada goose sale
true religion sale
coach outlet store online
ugg australia
christian louboutin outlet
adidas nmd runner
uggs outlet
oakley vault outlet
montblanc pens
michael kors outlet sale

Od: Fake Oakleys Anonymní [Nahlásit]
Datum: 26.05.15 7:07 Název: Autorov sprievodca po svete FF

Michael Kors Outlet Online
Fake Oakleys

Od: Michael Kors Outlet Anonymní [Nahlásit]
Datum: 26.05.15 7:07 Název: Autorov sprievodca po svete FF

Coach Outlet Stores
Michael Kors Outlet

Od: Louis Vuitton Outlet Online Anonymní [Nahlásit]
Datum: 26.05.15 7:07 Název: Autorov sprievodca po svete FF

Ralph Lauren Outlet
Louis Vuitton Outlet Online

Od: Christian Louboutin Outlet Anonymní [Nahlásit]
Datum: 26.05.15 7:07 Název: Autorov sprievodca po svete FF

Coach Outlet
Christian Louboutin Outlet

Od: Red Bottom Shoes Anonymní [Nahlásit]
Datum: 25.05.15 21:29 Název: Autorov sprievodca po svete FF

Michael Kors Handbags
[url=http://www.christianlouboutinredbottoms.com/]Red Bottom Shoes[/url] Red Bottom Shoes

Od: Christian Louboutin Outlet Anonymní [Nahlásit]
Datum: 25.05.15 21:29 Název: Autorov sprievodca po svete FF

Fake Oakleys
[url=http://www.christianlouboutinoutlets.org/]Christian Louboutin Outlet[/url] Christian Louboutin Outlet

Od: Louis Vuitton Outlet Anonymní [Nahlásit]
Datum: 25.05.15 21:29 Název: Autorov sprievodca po svete FF

Louis Vuitton Outlet
[url=http://www.outletlouisvuittoncheap.net/]Louis Vuitton Outlet[/url] Louis Vuitton Outlet

Od: Michael Kors Sale Anonymní [Nahlásit]
Datum: 25.05.15 21:29 Název: Autorov sprievodca po svete FF

Michael Kors Outlet
[url=http://www.2015michaelkorsoutlets.com/]Michael Kors Sale[/url] Michael Kors Sale

Od: Louis Vuitton Outlet Online Anonymní [Nahlásit]
Datum: 25.05.15 21:29 Název: Autorov sprievodca po svete FF

Louis Vuitton Bags
[url=http://www.louisvuittonbagsoutlet.us.com/]Louis Vuitton Outlet Online[/url] Louis Vuitton Outlet Online

Od: blabla Anonymní [Nahlásit]
Datum: 20.03.13 14:47 Název: Pravidla českého pravopisu

Můžu se zeptat k čemu mi to je? 



Odpoveď autora:

Abys nevypadal/a jako analfabet, když už někde něco zveřejňuješ.

Od: Zikmund Přihlášen [Nahlásit]
Datum: 22.07.12 21:37 Název: Neřád jménem popis - kdy, kde a proč?

Jak začít? Znáš ten pocit "Musím něco důležitého sdělit, ale vypadlo mi to?", tak ten teď mám. Ale zpátky k článku, jakožto ilustrátor/nepřítel Green peace oceňuji rady a tzv. tutoriály lidí, kteří "většinu času" vědí, co dělají. Nebo lépe řečeno: „Kdybych býval byl věděl toto tehdy, ušetřilo by mi to spousty námahy. A teď jako chápavá a milující osoba, předám své zkušenosti ostatním, aby se netrápily." a něco realističtějšího: „Moje oči, zač mě temná vesmírná sílo, trestáš? Radši napíšu něco, aby si to po sobě aspoň přečetli!"
 Oceňuji je, protože jako amatérský autor fanfiction pro pobavení, mně osobně takovéto rady pomáhají posunout moji práci o level výš (no…jak kdy, ale to je zapříčiněno moji vlastní, ehm, neschopností.) Ale i přesto, jakožto člověk velice zvědavý, rád zjišťuji jak se zlepšit. A jsem velmi rád, když objevím někoho, kdo se podělí o zkušenosti.
Samozřejmě, si tento článek zcela jista přečetli lidé, kteří si řekli: „ Kdo si myslí, že je?! Popis? Logika? Mé povídky jsou geniální díla, zlepšovat se nepotřebuji, kdybych chtěl/a můžu srát barevnou duhu!“
Potom jsou lidé, kteří to vezmou v potaz a zamyslí se nad tím.
A pak existují, lidé, kteří opravují povídky, a hlavou tlučou do stolu, když narazí na duhového autora. A mám pocit, že jsem odbočil od tématu… Oops, no nic no, mazat to už nebudu.
Jen poslední věc: „Děkuji Zisi, mně osobně to pomohlo.“
-----------------------------------------------------------------------

Pokud budou negativní a protestní odezvy vůči duze, směřujte svoji zuřivost ke mně J S láskou Zikmund.

 



Odpoveď autora:

Zikouši - sexouši! Jak dlouho jsi mi nenapsal? Cítím se uražena. 
Tak jo, dobrý, je ti odpuštěno. Můj maličký tutoriálek tě doufám pořádně nakopl a posunul tě víc jak o jeden levl (takže na mě teď můžeš dozajista hezky z výšky čůrat *angel smile*) (A ty to určitě uděláš, jak já tě znám).
A teď k duhovým autorům. Víš ty co, už jsou mi docela ukradení. S Waykou (příště pod přezdívkou Big Boss >BB<) jsme došly k tomu, že si takoví lidé vytvoří svůj kroužek, kdy autor A napíše povídku, okomentují ji autoři B, C, D, E stylem: To bylo cool, skvěle jsem si to užila, chci další, to je tak napínavýýý! a ani si tu povídku nepřečtou. Takový komentář umím napsat taky. A nestojím o ně. Nepotřebuju se přidávat do klubu kroužkových autorů. Duháči, hnusáči! (Ne, Zikouši, já jsem king v odbíhání od tématu).
A zpět ke komentáři. Díky, díky, díky! :)

Od: Chidori Přihlášen [Nahlásit]
Datum: 16.07.12 20:52 Název: Synonymické slovníky, tajomstvá slov na jednom mieste

 EwvunQaaa si sa mala najskôr naučiť gramatiku až potom sa pýtať na synonymá :D:D:D:D loool ja si to po 4 rokoch nedopustím ale do péčka LOOOL toto napísať :D:D:D:D:D:D:D:D

Od: Vertical Přihlášen starstarstarhalf-star [Nahlásit]
Datum: 09.07.12 9:01 Název: Neřád jménem popis - kdy, kde a proč?

Původně jsem ti psala důvod, proč si myslím, že se to nehodí, ale kašlu na to a řeknu to takhle. Já sama píšu druhým způsobem, ale nepřevlíkám postavy lusknutím prstu, to zase ne.   Moje povídky obsahují opravdu malé množství (někdy vůbec) přímé řeči.  Ono záleží na autorovi, který když to umí podat, může to napsat, jak chce (u sebe si moc jistá nejsem). Třeba i prvním způsobem, ale záleží na délce povídky, kterou zvolí a o čem postavy budou mluvit, protože vybírání pomněnkově modrého trička a nebesky modrého nátělníku asi moc čtenářů nebude bavit.

Chápu, jak to myslíš. Největší počet autorů píše třetím způsobem, ale musí se stále brát v potaz, jak dlouhou píše povídku, jaký zvolí žánr (i to hraje roli… u akčních věcí by asi nešlo psát pouze, co si říkají a jak kde co vybouchne, ale popis by tam nějaký musel být), u tohohle rozhoduje spousta věcí. Je pravda, že naučit si autory, aby měli aspoň nějaké podvědomí, že to tam v některých případech má být, je dobrá věc… ano oceňuji, že si to napsala a třeba to i pomůže, ale nesmí se zapomenout, že existují i takový šmejdští autoři, kteří píšou jen popisové kraviny (a kam bohužel spadám i já).

Myslím si, že často není problém ani nedostatek nebo nadbytek popisu (myslím začínající autory), ale jejich problém s orientací v textu (hůř, když to dělají ti staří). Nedávají si pozor, co píšou a pak to dopadá, jak si psala… triko-> šaty a jen čtenář kroutí hlavou, protože by to chtěl umět taky. V tomhle je podle mě největší kámen úrazu, že si hrají tak nepředstavitelně s postavami, že to ztrácí tu realističnost, kterou by to mělo mít. A popravdě změna oblečení a nebo barvy očí, která se stala jen tak ze vzduchu o kapitolu, nedej Bože o pár řádků níž, je často to nejmenší.



Odpoveď autora:

Naprosto souhlasím. Každý autor bere povídky jinak a tudíž píše i jiné množství popisů. Jsou dobré povídky, v nichž bys nenašla ani jednu přímou řeč, co dobré, zatraceně dobré. Tohle je prostě jen orientační článek, od kterého se může autor odrazit, pokud má probléms popisem. (Já si tak nějak plynule procházím všemi stádii a doufám, že se to zarazí na správném místě) 
Takže asi tak. Nesnažím se poučovat (moc) a je mi krapet hloupé, jestli to tak vyznělo (-_-"), ale někomu to pomůže (soufám). Samozřejmě u něčeho, jako je popis, jde hlavě o to, jak to vidí autor sám. Takže vlastně ani nejde napsat obecnou poučku. (pro boha, kéž by to šlo...)

Díky za komentář :)

Od: Zisi Přihlášen [Nahlásit]
Datum: 27.07.11 20:42 Název: Mary-Sue, alebo moja postava bohom

Je naprosto úžasné, že se na Tenraii najdou takovéto články s "radami pro spisovatžele", chtělo by to pro ně nějakou speciální rubriku, protože v poslední době se to tu množí smými Mery Sue. Přiznávám, že i já jsem měla problém se stvořením postavy, která by M.S. nebyla, ale velice rychle mě to odnaučily komentáře tipu "je to nuda" nebo "bez urážky, ale tvá postava je nezajímavá". Také bych ráda připojila jednu radu: pro lidi, kteří si za boha nedokážou vytvoři ne Mary Sue postavu: pište bez vlastních postav a dodržujte Kishimotovy charakteristiy. A to platí všude. Autor na úrovni profesionála si totiž ne,ůže dovolit udělat z hlavní postavy Maru Sue (no, ten Naruto...). Nemůže udělat Mary Sue z žádné postavy, protože ta by potom tu hlavní zastínila...takže piště bez OCéček, lidi. Ono je to potom pro čtenáře i zajímavější ;-)

Jinak děkuji za obohacující článek a pokusím se navrhnout, aby admini zavedli nějakou rubriku, něco jako "nevíte jak psát? tady jsou rady, kterými byste sew měli řídit" ;-)
Uvidíme, co se stane :D

S pozdravem Zisi

Od: Aldarion Přihlášen [Nahlásit]
Datum: 31.08.10 10:29 Název: Přímá řeč

K oslovení: Myslím, že stačí říci, že oslovení se chová jako věta jednočlenná. Každá věta, ve které je oslovení, je tedy vlastně souvětí a s oslovením se v ní zachází jako s větou vedlejší - o jednom slově.

Pak z oslovení můžeme udělat větu dvoučlennou, pokud jej začínáme nějakou částicí a snad i spojkou. Pak mezi nimi čárka není.

"Ale mami!"

Zmohl se jen na: "No Majko!" a mísil se v tom údiv s ohromením.



Odpoveď autora:

Jistěže by to stačilo říct, ale praxe říká, že by to polovina lidí nepochopila.

Od: Mikhail Přihlášen [Nahlásit]
Datum: 17.07.09 20:37 Název: Mary-Sue, alebo moja postava bohom

Bohuzel se syndrom "mighty person" objevuje vsude. Osobne v momente kdy narazim na prvni "jsem osamely lovec na osamele ceste za pomstou svych rodicu, ktere zabila cihla hozena z druheho patra", to okamzite dropnu a bezim si vyplachnout oci svecenou vodou. Jak je v clanku - je potreba si uvedomit ze kazdy ma nejake slabiny a ze tahle klise svedci asi pul procentu povidek ve kterych jsou pouzita. Vseho s mirou a hlavne se nenechat unest prilis vysoko s vlastnostmi dane postavy :)

Od: :-) Anonymní [Nahlásit]
Datum: 13.04.09 18:55 Název: Pravidla českého pravopisu

plete se mi výset a viset (kdy je to vy,i oraz a kdy že vy,i set semínka)????

PLETE MI TO HLAVU !!!!!!!!!!



Odpoveď autora:

Podle předpony :) Když seješ semínka, tak je vyseješ. Ale když někde něco visí, tak to jen visí :D

Od: Kanna Anonymní [Nahlásit]
Datum: 18.02.09 15:14 Název: Mary-Sue, alebo moja postava bohom

Tak to je vtipný... Zatím jsem moc OC netvořila, ale teď se na to hodlám vrhnout. Naštěstí, když jsem si to tak četla, žádná má postava nebyla takováhle...

PS: Taky by bylo dobrý připomenout, že Mary Sue se vždycky stanou ty nejhorší věci, nejhorší křivdy, je vždycky ta největší chudina a k tomu hotová matka Tereza, ona je ta hodná. Ale nakonec se jí vždy podaří věc zvládnout. :D Takový postavy mě vážně činí zoufalou :D

 

Od: Tessia Anonymní [Nahlásit]
Datum: 26.01.09 21:34 Název: Mary-Sue, alebo moja postava bohom

Nice. Tomuto vás odučí, ak začnete hrať na www.andor.cz v naruto jaskyniach. PJi take postavy neberú XD

Od: EwvunQaaa Anonymní [Nahlásit]
Datum: 23.11.08 10:34 Název: Synonymické slovníky, tajomstvá slov na jednom mieste

to ani u was nenajdem nejake vyhldawanie slow akee potrebujem?? keby simn potrebowal dat nejake slowo do synoyma....hmm?? to us sa neda sniest..:( sklamali ste maa...

Od: Petr Anonymní [Nahlásit]
Datum: 13.11.08 14:46 Název: Pravidla českého pravopisu

Shoda podmětu s přísudkem:

Např.: Psi vyli na měsíc – ti psi (páni), proto vili

 

:-) proto spíše vyli



Odpoveď autora:

:D To je tak, když blbec radí... Zvlášť když ani neumí opisovat :D
*stydí se*

Od: capepeidy Anonymní [Nahlásit]
Datum: 27.10.08 18:20 Název: Mary-Sue, alebo moja postava bohom

s daktorimi suhlasim ale s daktorimy naozaj nie tusim to boli dve a kazdy kto pise by sa mal snazit pisat inac nez ostatny taze tuctove veci su naozaj dakedy uz necitatelne ale kazdy pisalek sa snazi napisat svoju myslienku a uz tym by to dielo malo byt jedinecne aj ked dokonyly hlavny hrdina je mozno otrepany ale dakedy je to dobre mat takeho dokonoleho a citatela moze viac zaujat ked koniec bude totalne neocakyvany  tak to moze byt fajn :)

Od: Leonyda Styron Přihlášen starstarstarstarstar [Nahlásit]
Datum: 09.06.08 12:20 Název: Mary-Sue, alebo moja postava bohom

Velice d?kuji za tento nádherný a p?sobivý ?lánek.

Od: Leonyda Styron Přihlášen starstarstarstarstar [Nahlásit]
Datum: 09.06.08 12:05 Název: Synonymické slovníky, tajomstvá slov na jednom mieste

Ach, díky moc za tuto spisovatelovu Bibli :-)

You must login (registrovat) to review.